:: I love what I see through lenses ::

By: wirda rasid

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-May-2007 09:10 Email | Share | | Bookmark
jalan2 lagi..Tunnel...

 
 
 
View all 15 photos...




Tuesday, 17-Apr-2007 07:48 Email | Share | | Bookmark
Saigon PART II

saigon city
tugu negara kot..
takpun pelopor saigon
View all 14 photos...




lupa plak nk update... kire ni je laa dulu...
(err quality picture mcm hampeh je tgk kat sini.. sbb reduce size kot..)


Thursday, 29-Mar-2007 07:46 Email | Share | | Bookmark
Ho Chi Minh City (Saigon) PART 1

 
 
Location : Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam
Date : 10th March 2007


Motocycle...that's the main transportation in Saigon.. Keta or van tu usually dijadikan teksi utk tourist je.. 1st time me on da road, rasa gerun gile, bandar yg sesak ngan motorcycle je.. macam ombak tsunami.. kalo kat simpang 4 tu.. traffic light tu bleh ubat perhiasan je.. semua kenderaan nih main jalan ikut suka hati.. So driver cuma perlu main hon je.. Mmg bising laa..
kalau nk lintas jalan tu.. tak payah nk bersopan santun tunggu sampai takde motor ke keta ke... lintas je..takpe..dorang akan elak kite..abih kuat pun kena hon je suh kita tepi sket..
yg magicnye.. dorang nih xde plak eksiden sampai pecah kepala, masuk bawah lori ke..
sesak2 pun takde laa traffic jam..
yang peliknye plak, naik motor kat bandar tak yah pakai topi keledar tapi kalo keluar je dr bandar, maka berkuat kuasa laa topi keledar tu.. sebabnya? sbb kat bandar walaupun sesak dan lintang pukang, dorang nih bawa motor/keta dgn halaju 40-60km/jam je..
nk bawa laju pun x bleh sbb takde ruang nk pecut.. kalo kita lepas mat rempit sorang kat situ, menangis kot..
dan kalo dorang tgk mat rempit kita naik motor, mau mati terkejut..
So, memandangkan semuanya pakai motor maka nk bawa ape2 pun guna motor laa..
sampai teksi tempatan pun kire moto gak..
oh..sayang sgt x sempat nk snap picture satu mamat nih beli peti ais and bawa balik naik motor..asal boleh je..
btw, picture2 nih semua snap time tgh dlm keta..so some of them nampak quite blur laa.. huhu..
Sesekali terpk,bersyukur dpt duduk kat M'sia.. sistem pengangkutan teratur..jalan terancang... tapi ada gak org salah guna..manusia...biasalah tu...




Uhmm not much to say, picture2 kat bawah nih pun amik time dalam keta..
inilah secebis kehidupan yg sempat aku shoot...
Most of them berniaga.. tepi2 jalan je.. kalo nk berenti je.. macam sesetengah tempat kat sini gak laa.. tp kita biasenye jual pisang goreng,burger,nasi lemak,kopok lekor.. tp kat sana macam2..
bleh tiba2 tepi highway jual teddybear berlongok2...lukisan laa.. buku2...'kerbau pendek' pun dorang jual gak...huhu mmg asal buleh laa..
oklah.. tungguuuu...next entry...PART 2 Saigon.....



Thursday, 15-Mar-2007 09:25 Email | Share | | Bookmark
tentang bulan....

 


huhu.. i juz try my new dlsr.. wif lens 70-300mm.. tapi main hentam je setting..
wahai ahli fotopages sekalian.. apakah setting utk gambar seperti ini supaya kelihatan anggun bergaya???
adehh.... (dulu penah korang2 shoot bulan..tp aku dah lupa sape punya fp.. hoho)


Friday, 9-Mar-2007 06:48 Email | Share | | Bookmark
....F3b....silhouette....

 
 
 
View all 4 photos...



err.. i juz try... not so good sgt laa..pakai canon powershot aku tu je..huhu akan dicuba lagi..chaiyo chaiyooookkk!!! erk silau...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net